Potrebno za patišpanj:
Fil : Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa u to umešajte predhodno umućenu slatku pavlaku. Sve lepo izmešajte, a onda podelite na tri dela. U prvi deo sipajte 100 gr crne istopljene čokolade, u drugi deo 50 gr crna i 50 gr belePre toga istopljene i sjedinjene), a u treći deo 100 gr istopljene bele čokolade. Prefilujte patišpanj od tamnijeg fila ka svetlijem. Ostavite u frižider 2 h na hlađenje. Kada sečete tortu, nož prvo stavite malo u vrelu vodu, prebrišite ga čistom krpom i isecite parče.
- 4 jaja
- 120 gr crne čokolade
- 50 gr margarina
- 4 kašike šećera
- 2 ravne kašike brašna
- 400 gr mascarpone sira
- 50 gr šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 150 gr crne čokolade
- 150 gr bele čokolade
Fil : Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa u to umešajte predhodno umućenu slatku pavlaku. Sve lepo izmešajte, a onda podelite na tri dela. U prvi deo sipajte 100 gr crne istopljene čokolade, u drugi deo 50 gr crna i 50 gr belePre toga istopljene i sjedinjene), a u treći deo 100 gr istopljene bele čokolade. Prefilujte patišpanj od tamnijeg fila ka svetlijem. Ostavite u frižider 2 h na hlađenje. Kada sečete tortu, nož prvo stavite malo u vrelu vodu, prebrišite ga čistom krpom i isecite parče.
Нема коментара:
Постави коментар