Potrebno za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 i po kašika sirćeta
- 100 gr seckanih lešnika
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 4 pudinga od vanile
- 200 gr crne čokolade
- 2-3 kašike ulja
- 300 gr eurokrema
- plazma keks u komadu
- 1 margarin
- 250 gr šlag krema
- mleko za umakanje keksa i za šlag
Rernu zagrejte na 200 °C ,zatim stavite koru da se peče i smanjite na 150 °C. Pecite na toj temperaturi desetak minuta,a onda smanjite na 120 °C i sušite koru još 40-50 minuta, a po potrebi i duže. Možete ostaviti koru u isključenoj rerni da se ohladi.
Pečenu koru izvaditi iz rerne, staviti poslužavnik preko nje i zajedno okrenite tako da vam lešnicu sada budu sa gornje strane.
Eurokrem zagrejati i promešati, zatim premazati preko lešnika tj. kore.
850 ml mleka skuvati sa šećerom. Kada mleko provri sipati predhodno umućena žumanca,puding i ostatak mleka. Skuvati fil,skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin, a onda ga podeliti na pola. Jednu polovinu krema premazati preko eurokrema.
U zagrejano mleko umakati plazma keks i ređati preko vanil kreme. U drugi deo vanil kreme dodati čokoladu koju smo pre toga istopili sa 2-3 kašike ulja.
Umutiti šlag i naneti ga preko torte. Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар