Sastojci:
Za
koru:
- 6 belanaca
- 250 gr šećera
- 50 gr kokosovog brašna
- 100 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Za fil:
- 6 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 15 kašika šećera
- 1 l mleka
- 125 gr maslaca
- 125 gr margarina
- 2 dl slatke pavlake
- I još:
- 50 gr kokosovog brašna
- malo pečenih lešnika
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera.
Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano
sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez
miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah
smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak
minuta)
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl
vrelog mleka.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od
vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu
od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i
margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti
mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
Нема коментара:
Постави коментар