понедељак, 26. новембар 2012.

KINDER TORTA


Potrebno za koru:

  • 7 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 1  i po kašika sirćeta
  • 100 gr seckanih lešnika
Za krem:

  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 gr crne čokolade
  • 2-3 kašike ulja
I još treba:

  • 300 gr eurokrema
  • plazma keks u komadu
  • 1 margarin
  • 250 gr šlag krema
  • mleko za umakanje keksa i za šlag
Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Pred kraj mućenja dodati sirće i umutiti još malo. Na papir za pečenje rasporediti seckane lešnike. Umućeni belanac rasporditi preko lešnika što ravnije, da debljina bude približno oko 4-5 cm.


Rernu zagrejte na 200 °C ,zatim stavite koru da se peče i smanjite na 150 °C. Pecite na toj temperaturi desetak minuta,a onda smanjite na 120 °C i sušite koru još 40-50 minuta, a po potrebi i duže. Možete ostaviti koru u isključenoj rerni da se ohladi.
Pečenu koru izvaditi iz rerne, staviti poslužavnik preko nje i zajedno okrenite tako da vam lešnicu sada budu sa gornje strane.

 

Eurokrem zagrejati i promešati, zatim premazati preko lešnika tj. kore.
850 ml mleka skuvati sa šećerom. Kada mleko provri sipati predhodno umućena žumanca,puding i ostatak mleka. Skuvati fil,skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin, a onda ga podeliti na pola. Jednu polovinu krema premazati preko eurokrema.
U zagrejano mleko umakati plazma keks i ređati preko vanil kreme. U drugi deo vanil kreme dodati čokoladu koju smo pre toga istopili sa 2-3 kašike ulja.
Umutiti šlag i naneti ga preko torte. Ukrasiti po želji.




 

Нема коментара:

Постави коментар