четвртак, 29. новембар 2012.

SEDMO NEBO

Sastojci

2 lista oblatne, moji su dimenzija 28x23 cm.


kora od kokosa

4 belanca
200 gr. šećera
100 gr. kokosa
2 kašike brašna

kora od keksa

4 belanca
200 gr. šećera
150 gr. mlevenog Plazma keksa
1 kašika brašna

fil

8 žumanaca
200 gr. šećera
100 gr. čokolade za kuvanje
250 gr. margarina ili maslaca

glazura

100 gr. čokolade, ja sam stavila mlečnu
3 kašike ulja


Priprema


Prva kora, umutiti u čvrst sneg belanca i šećer. Dodati postepeno kokos i brašno, izmešati lagano, staviti na oblatnu sa grube strane, i prosušiti na 150 stepeni oko 20 minuta.


Druga kora, sa keksom, isti postupak.


Fil

Dobro umutiti žumanca i šećer, da udvostruči masu i dobiju svetlo žutu boju, pa staviti na paru da se kuva. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta sve zajedno na pari uz često mešanje.
Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim maslacem/margarinom. Ostaviti neko vreme u frižider da se stegne fil.

Filovati kore kao na fotografijama, gore glazura, po želji posuti i kokosom.








 

Нема коментара:

Постави коментар