четвртак, 29. новембар 2012.

PITA SA BOROVNICAMA

Potrebno:

  • 200 g borovnica
  • 3 kašike šećera
  • 170 ml vode
  • 20 g pudinga od vanile
  • 50 g bele čokolade
  • ½ kg lisnatog testa (2 ploče)
  • 1 jaje
  • mleveni orasi



Glazura:

  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašika vode
  • 1 kašika limunovog soka
  • ljubičasta boja




Borovnice i šećer preliti vodom i kuvati 15 minuta. Puding rastvoriti sa 2 kašike vode zatim dodati u borovnice i na tihoj vatri uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu. Prohladiti fil.


Oba lisnata testa razvući i podeliti na 4 dela.Sa jedne strane, na 1/3 testa, iseći trakice. Na suprotnu stranu od trakica staviti kašiku fila zatim malo mlevenih oraha. Presaviti lisnato preko fila. Pritisnuti ivice zatim urolati i preko trakicaSložiti na pleh i premazati umućenim jajetom ili ako je posna varijanta, uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18 minuta.Glazura: Viljuškom umutiti šećer, vodu i sok u gustu sjajnu glazuru. Dodajte boju. Ako je glazura mnogo gusta dodajte još malo vode, a u suprotnom, šećera. Sipajte glazuru  u kesicu, isecite manji vrh i ukrasite pitice.

 

Нема коментара:

Постави коментар