четвртак, 29. новембар 2012.

KOLAČ SA KOKOSM I MILKOM

Sastojci

piškota


4 jaja

4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakao
pola kašikice praška za pecivo

fil

2 dcl. mleka
200 gr. mlevenog keksa
300 gr. smeđeg šećera
100 gr. maslaca ili margarina
200 gr. kokosa
100 gr. Milka čokolade

1 šlag

kokos za posipanje

Priprema


Umutiti jaja i šećer, dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.


Za fil - sećer i mleko zagrejati i mešati da se šećer istopi. U vruće dodati maslac, čokoladu, keks i kokos. Ostaviti da se prohladi pa sa mlakim filom premazati piškotu. Kada se skroz ohladi staviti šlag i posuti kokosom. Pre služenja držati nekoliko sati u frižideru.


 

Нема коментара:

Постави коментар