понедељак, 26. новембар 2012.

RAFAELO KOCKE



Sastojci:

 Za koru:
  •  6 belanaca
  •  250 gr šećera
  •  50 gr kokosovog brašna
  •  100 gr brašna
  •  1/2 kesice praška za pecivo
  •  2 dl mleka
Za fil:
  •  6 žumanaca
  •  2 kesice pudinga od vanile
  •  4 kašike brašna
  •  15 kašika šećera
  •  1 l mleka
  •  125 gr maslaca
  •  125 gr margarina
  •  2 dl slatke pavlake
  •  I još:
  •  50 gr kokosovog brašna
  •  malo pečenih lešnika






  • Kora:
    Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
    Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta)
    Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog  mleka.
    Fil:
    U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
    8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
    Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
    Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
    Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnika



    Нема коментара:

    Постави коментар